huilen na "logeerpartijtje loopse teef

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

Hallo,

Ik zit met een probleem, :'(
Benji (shih tzu/ maltezer)is van woensdag tot afgelopen zondag bij de overburen geweest om daar "hopelijk" hun teefje te dekken. Benji is net 1 jaar en vond het natuurlijk super interessant en heeft daar flink geoefend, maar of het gelukt is weten we nog niet. Maar nu hij terug is, is het arme beest totaal van slag. Hij jankt en huilt als een grote en is op zijn manier heel erg zielig, maar drijft ons tot wanhoop, zo gek worden we van zijn gedrag. We proberen hem zoveel mogelijk af te leiden, maar helaas. We moeten het nog even volhouden tot volgende week woensdag, want dan wordt hij gecastreerd. Heeft iemand een tip om ons de komende week door te helpen??? We lopen al een andere route, maar zodra hij thuis is, springt ie op de stoel en huilt als een wolf.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "huilen na "logeerpartijtje loopse teef" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ** 3 doggies

honden foto van *

Ik weet waar je het over hebt. Ik zit op dit moment ook zo met Diego, het enige wat je kunt hebben is geduld. En geef hem extra aandacht en liefde.Kan je alleen maar sterkte wensen. ;-)

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Ga er maar niet van uit dat het over is hoor, na de castratie. Ze verliezen niet de lust hoor!

honden page profiel

Ook erg jammer dat hij gedekt heeft terwijl hij nog maar net een jaar is.
Misschien was je manneke er nog wel gewoon niet aan toe.
Had je m eerst volwassen moeten laten worden.

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

1 jaar? Hmmmm.. dat is veel te jong. hij zou minimaal 1.5 moeten zijn.

Maar goed..

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Het had ook verstandiger geweest om te hem te laten dekken wanneer hij ouder was geweest en hem niet de hele tijd bij de teef te laten.

Hij is nu zo gefixeerd op het dekken dat hij alleen maar aan kan denken. Castratie gaat daar niets aan doen, sterker nog hij blijft hangen in de emotie waar hij op dat moment is.

Dus is hij nog echt bezig met dekken dan blijft hij daar in hangen. Zijn de emotie's gezakt dan kun je hem wel laten casteren.

honden page profiel JosineJosine

honden foto van Josine

Finnian heeft dat ook een weekje gehad, nadat hij Neala had gedekt. Janken, gooien met zijn eten, slecht eten. Ik ben ze apart gaan uitlaten en uiteraard mochten ze niet meer bij elkaar. Na een goede week was de loopsheid van Neala over en je zag het gedrag van Finn allengs rustiger worden.
Maar het was inderdaad erg hoor. 's Nachts ook, terwijl Neala bij mij op de slaapkamer sliep en Finn beneden.
Maar zoals ook hierboven al gezegd is; castratie gaat je nu geen instant oplossing geven. Dat werkt pas op langere termijn. Ik zou inderdaad wachten tot hij over deze ervaring heen is!
Sterkte!

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

Bedankt voor jullie reacties. Ik heb eerst overleg gehad met de dierenarts en die gaf aan dat het niet erg was dat hij ging dekken. Volgens de buurvrouw bleef het meer bij spelen en hij zat thuis altijd op z'n knuffels de rijen...dus hij was er al druk mee bezig...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jammer dat je zo,n dierenarts hebt, een hond van een jaar is zoals je hier vaak kan lezen, nog volop in de puberfase, en dan dekken ? niet erg volgens de dierenarts ? jammer.

en castratie op deze leeftijd ? zou je niet even kunnen wachten ermee. lees dan eens op het forum in de encyclopedie .....voor en nadelen van castratie bij reuen, heus lees dat nou eens even voor je een besluit neemt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heb het nog even voor je opgezocht.

kijk bij CASTRATIE, in de honden encyclopedie.!!

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

Ben vanmorgen nog even langs de dierenzaak geweest en heb nu een anti stressband voor Benji gehaald. Werkt super!!! Hij heeft de band omgekregen het de band brengt hem helemaal tot rust. Er zitten feromonen in die een teefje uitscheidt om haar jongen te kalmeren en het werkt voor verschillende dingen. Echt een aanrader. Hij staat nu af en toe even op de stoel naar buiten te kijken, jankt 1 keer heel zachtjes en gaat lekker liggen slapen. De band is 30 dagen werkzaam staat erop, nou dan moet het wel over zijn. Wilma, nogmaals bedankt voor je leuke reactie en misschien helpt zo'n band ook voor jouw hond.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Tsja... hij weet nu wat hij mist en hij ruikt het teefje... Had je kunnen verwachten...

honden page profiel **

honden foto van *

Ik ben hem hier flink aan het afleiden, en speel veel met hem. En nu is hij redelijk rustig.Hij heeft het zelfs voor elkaar dat we de slaapbank beneden hebben gezet en daar bivakeer ik op hahaha. En Diego vind dat allemaal geweldig.Ik werd vannacht wakker,omdat meneer aan het duwen was voor een plaatsje bij mij op de slaapbank. :-D :-D
Het gepiep word gelukkig al minder en Donja slaapt bij mijn dochtertje boven en zo gaat het goed..

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Fijn dat de band helpt.
Maar waarom eerst ff lekker laten proeven en dan z'n ballen weg halen???
Ik vind het erg gemeen..... :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "huilen na "logeerpartijtje loopse teef" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: sterilisatie en gedrag
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^